Hoppa till innehåll

Özz Nûjen fyller 40 år

För ett par dagar sen fyllde Özz Nûjen 40 år och det är bara att gratulera på den stora dagen. I samband med födelsedagen genomförde Malin Eijde från TT en riktigt bra intervju med Özz där man tog upp frågor på både det personliga men även det yrkesmässiga planet. Vi tycker att det var en riktigt bra intervju där man fick höra flera olika sidor från Özz. Intervjun skedde i samband med en liten provföreställning till ”Sveriges Historia” som han och Måns Möller kör tillsammans senare i år.

Man tar bland annat upp i intervjun om hur han har lyckat blanda in politik i humorn och att han inte drar sig från att ta ställning i olika samhällsfrågor. Det är något som har kännetecknat Özz i många år och vi som har följt honom länge har alltid uppskattat det. Humorn har blivit Özz verktyg att förändra samhället på och hur vi individer tycker och tänker om olika saker. Han nämner bland annat lika löner och jämlikhet som väldigt viktiga frågor för honom och som han försöker driva med i humorns värld.

Vi tyckte det var en lättsam och enkel intervju som ändå fick med lite olika synvinklar på hur Özz ser på saker och ting och hur framtiden kommer se ut. Vill ni läsa intervjun så hittar ni bland annat den hos Göteborgs-Posten.

Återigen ett stort grattis till Özz på 40-års dagen och med det sagt bjuder vi på ett litet favoritklipp från Özz föreställning, Dålig stämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *