Hoppa till innehåll

Mi Ridell: komikern som fick ett genombrott i Mulliga Vitaminer

  • av
Mi Ridell

Mi Ridell, är precis som Özz Nujen, en konstnär med många talanger. Hon har haft en imponerande resa från operascenen till att bli en framstående komiker och producent. Hennes karriär började ta form när hon studerade vid Nordiskt musikkonservatorium och Kulturamas teaterlinje, där hon fördjupade sig i sång med lärare som Torsten Föllinger, Busk Margit Jonsson, och Zanna Hultén.

Mi Ridells karriär började med opera

Operascenen var den första platsen där Ridell lät sin talang blomstra. Hon debuterade på Ulriksdals slottsteater ”Confidencen” där hon imponerande gestaltade den elaka styvsystern Thisbe i Rossinis komiska opera Askungen. Andra operaroller inkluderade framträdanden i klassiker som Figaros bröllop och Carmen.

Genombrottet som komiker med Mulliga Vitaminer

År 1992 tog Ridell en oväntad sväng och debuterade som komiker i revyn Mulliga Vitaminer. Revyn som kretsade kringn schlager snare än hårvitaminer hade en ensemble som inkluderade Ulf Brunnberg, Birgitta Andersson, och Triple & Touch. Revyn blev en långkörare som spelades på prestigefyllda platser som Stora Teatern i Stockholm, Lorensbergsteatern i Göteborg och Nöjesteatern i Malmö.

Mi Ridell: en mångsidig karriär

Ridell har varit en framstående figur på privatteatrar med framträdanden i produktioner som Hotelliggaren på Chinateatern, Tjorven på Saltkråkan på Göta Lejon, och Bröstsim & gubbsjuka på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg. Hennes karisma och sceniska närvaro har bidragit till flera framgångar.

Film och TV har också varit en del av Mi Ridells mångsidiga karriär. Hon har medverkat i filmer som Reine & Mimmi i fjällen! och Galenskaparna och After Shaves Monopol. På TV har hon setts i program som Oumi, Gäster med gester, Prat i kvadrat, och Let’s Dance 2008. Ridell har visat upp sin bredd genom deltagande i olika TV-produktioner och evenemang.

Inte bara en framstående artist på scen och skärm

Mi Ridell har också agerat som producent. 2006 satte hon upp sitt eget teaterstycke TiraMisu på Nya Casinoteatern i Stockholm och har även producerat andra föreställningar som ”Skvaller” och ”En poetisk cocktail i rött och svart” med Lena Söderblom.

Tillsammans med Paula Ternström har Ridell initierat och medverkat i underhållningsseminariet ”Mat Desperat”, som turnerade över hela Sverige våren 2010. En indikation på Ridells engagemang och mångsidighet som konstnär.

Efter att ha blivit verksam som utbildare inom kroppsspråk och ickeverbal kommunikation sedan 2008, bekräftar Ridell sin mångfacetterade talang och expertis. År 2014 utbildades hon av den tidigare FBI-agenten Joe Navarro och delade sedan med sig av denna kunskap genom boken ”Kroppen ljuger aldrig – konsten att tala kroppsspråk,” som hon författade tillsammans med Lucas Bruhn.

Etiketter: