Hoppa till innehåll

Nujen anmäld av granskningsnämnden

  • av

En av Sveriges populäraste komiker har blivit folkkär på riktigt. Ring så spelar vi har varit ett populärt lördagsnöje i många år. Programmet startades redan 1968 och kanske den allra mest omtalade programledaren var Hasse Tellemar. Lisa Syrén har varit programledare sedan 2008 och ibland har hon Özz Nujen som sin utvalda ersättare.

tecknade röda läppar

Puss och kram är idag ett uttryck som vi lite till mans använder – även om det är någon vi kanske inte känner så bra eller inte alls. Tydligen är inte detta accepterat i alla media. Özz använde sig av detta harmlösa uttryck i radioprogrammet Ring så spelar vi. Vår komiker valde att avsluta ett trevligt samtal i radion med en lyssnare med ett vanligt ”Puss och Kram”.  Mot alla odds blev han anmäld till granskningsnämnden.

Man kan ju verkligen undra hur de ställer sig till en sådan anmälan. Måste finnas mycket allvarligare uttalanden att undersöka och granska under lupp. Självklart har vi förståelse att de måste ta alla anmälningar på allvar.

Det måste finnas mycket mer allvarliga uttalanden att anmäla hos granskningsnämnden. I dagens samhälle finns det så otroligt mycket hat i media. Vi bombarderas dagligen med diverse hemskheter, nyheter om ständigt nya terrordåd etc.

Känns som om vi istället skulle ägna oss åt att bombardera med kärleksfulla meddelanden och försöka lysa upp vår världe en stund.Tecknade nallar som kramas

Har själv lyssnat på det populära radioprogrammet under många år och visst är det trevlig med en ny person som pratar personligt med lyssnarna.

Puss och kram borde vara ett uttryck som alla kan använda var som helst och i vilket samband som helst. Tja kanske dock inte i Riksdagen – det kan verka något fånigt kanske.

Lyssnaren som utsattes för denna hemska kärleksattack – tror vi säkert inte reagerade med förakt. Tvärtom är det väl trevligt att få en Puss och kram på sig – eller?

Mycket tråkigt i alla fall för Özz att bli anmäld för att vara för trevlig. Svårt att veta vad lagom är och vad man inte får säga i media för att undvika att bli anmäld. Nu vet vi dock alla att det inte är så bra att använda kärleksfulla utryck.

Puss och kram från oss!

Etiketter: