Hoppa till innehåll

  • av

Vi började inte  med att berätta lite om Özz historia, det vill säga från när han om till Sverige till att han kom in på skolan som passade honom. Tillsammans med hans familj så flydde han från Turkiet, och då var han bara åtta år. Han växte upp i Rinkeby som är en av Stcokholms kändaste förorter. I och med att det visades tidigt att han hade talang för skådespeleri så började han sin utbildning inom detta på Calle Flygares Teaterskola.

Hans stand up började när han väl arbetade på Engelen då han blev ansvarig för deras stand up projekt där. Det hela började med att han skötte den avdelningen plus att han körde en del stand up själv. Samtidigt gick han i kollektivet STOCK, Stockholms Comedy Club som fick honom att komma vidare till Stockholm Live som är en riktigt populär komdei – station! Förutom det så körde han även på Tivoli och Bungy Comedy. Med andra ord har han varit en drivande person inom svensk komedi och han har medverkat i mycket.

Vi pratar inte bara om stand up komik utan han har medverkat inom teater, radio samt film och televison. Det finns filmer senad 1998 där Özz medverkar som du kan kolla upp. Den showen som han blivit riktigt uppmärksammad för är Statsminister Özz Nûjen som hade premiär i mars 2014 och det blev en riktigt stor succé

Därefter har det gått väldigt bra för Özz, inte bra inom komiken utan han har även engagerat sig inom politiska frågor som berör det svenska samhället. Det är med andra ord en person som lägger ner tid och energi på att bidra till att Sverige ska bli ett land som alla känner sig välkomna till.

Utöver detta så finns det en hel vinster och utmärkelser som mannen har blivit tilldelad. Det finns en anledning till varför han fick priset ”Årets Republikan”. Det har och göra med att han våga att ”påpeka det orimliga i att det högsta offentliga ämbetet går i arv.”

Det är bara att googla på mannen så kommer du få fram riktigt bra information om självaste Özz! Han har riktigt mycket igång och det är en komiker som du absolut inte kommer bli missnöjd med. Vi har skrattat hur mycket som helst samtidigt som vi har lyssnat på han mer allvarligare intervjuiver som har med politik att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *