Hoppa till innehåll

Özz Nuyen och Måns Möller – se Världens historia online

  • av
Özz Nuyen och Måns Möller, Världens historia

Nu är det spikat att Özz nuyen och Måns Möller fortsätter sin succé Världens historia i augusti 2021. Det första turnédatumet efter covid-restriktionerna äger rum i Kalmar. Många av sommarens och höstens föreställningar är slutsålda. Den som inte har haft turen att få tag i biljetter kan se föreställningen på nätet.

Özz Nujen och Måns Möllers föreställning ligger i skrivande stund ute på TV4 Play. Det gäller dock att skynda sig då Världens historia är tillgänglig i 30 dagar till sedan tas den bort från TV4:as play-tjänst.

Gillade du Sveriges historia?

Om du uppskattade Måns och Özz föreställning Sveriges historia kommer du älska Världens historia. Enligt Aftonbladets recensent är uppföljaren en förfinad variant av den första showen. Skämten är lite grövre och publiken bjuds på mer dans. Föreställningen är 90 minuter lång.

Hela 80 000 personer såg föreställningen som tog oss tillbaka genom den svenska historien. Då den nya föreställningen har fått minst lika fina recensioner och det är rimligt att tro att uppföljaren kommer dra minst lika många besökare.

Shower av Özz Nuyen och Måns Möller

Özz och Måns har deltagit i flera shower tillsammans. Utöver Sveriges historia och Världens historia så har de båda varit delaktiga i följande föreställningar:

  • Omogna killar – kommer till stan!
  • Özz vs Måns Fight Night
  • Turnén 2008 (med Björn Gustafsson och Soran Ismail)

Vad handlar Världens historia om?

Världens historia – den osminkade sanningen tar oss med på en tur genom viktiga och mer triviala händelser i världshistorien. Özz Nuyen och Måns Möller får publiken att skratta med imitationer av bland andra Kleopatra och Albert Einstein.

Föreställningen går i ett rasande tempo men den har även en mörkare underton som kommer fram när publiken minst anar det. I slutet av föreställningen väcks frågor om vår existens. Komikerna lyfter fram vår inverkan på klimatet. Özz Nujen är engagerad i klimatfrågor och föreläser även i ämnet.