Hoppa till innehåll

Ta plats som ung svensk komiker

  • av
Microphone on stage against a background of auditorium.

Det finns redan väldigt många väletablerade personer som sysslar med humor idag. Som ny och ung svensk komiker kan det alltså vara svårt att ta plats. Det gäller att du skapar dig ett unikt varumärke och kan särskilja dig från mängden. Det gäller också att tillräckligt många människor får syn på ditt material och kan sprida ordet vidare.

Många etablerade komiker som till exempel Özz Nûjen brukar vara snabba att lyfta fram unga talanger som de gillar. Kan du komma i kontakt med någon sådan komiker har du redan mycket vunnet. Det finns givetvis också andra sätt.

Dela dina sketcher på sociala medier

Sociala medier kan verkligen vara en guldgruva när det gäller att sprida sitt material. Alla tre medlemmar i humorgruppen JLC började som enskilda komiker som delade sitt material på Instagram. Du kan med fördel spela in korta sketcher att dela på din Instagram, antingen som stories eller reels.

Om du ska göra det måste du bestämma om du vill göra karriär under ditt privata namn eller ett alias. Du måste även bestämma om du ska ha en speciell profil för ditt huvudmaterial eller använda din privata profil.

Så lyckas du som ung svensk komiker

Om du vill lyckas som ung och svensk komiker finns det vissa tips du kan ta till dig. Här kommer några av dem:

  • Var inte rädd för synas och dela ditt material
  • Lägg ut material på sociala medier
  • Uppträd på klubbar med stand-up

Gå på olika humorklubbar

Om du vill syssla med stand-up och uppträdanden är det bra att börja kontakta olika humorklubbar. Det brukar finnas öppet hus för alla som vill köra sin stand-up. Det är perfekt för vilken ung svensk komiker som helst.

Detta brukar vara väldigt populärt över hela Sverige så du kan åka på den sortens evenemang regelbundet om du önskar. Det är också vanligt att folk från branschen besöker dessa klubbar i jakt på nya talanger. Om du verkligen vill syssla med humor och ge det en chans så är det här ett bra sätt att börja.

Etiketter: