Hoppa till innehåll

”… se’n döda ja’ henne!”

  • av

 

Nu, kära Özz fans, så är det spännande tider. Det har blivit dags för Özz att återigen spräcka sin komiker bubbla för en liten stund och ta sig an nya utmaningar. Under sommaren och hösten har han arbetat ihärdigt med förberedelserna inför hans senaste stora projekt och den 3:e november går premiären av stapeln på Södra Teatern.

özz_1

Özz är trots allt inte bara känd som en komiker, utan även för sin politiska aktivism, sina inspirerande talar-engagemang och som ett nutids- och samhällsbevakande samvete genom sin publika profil i det svenska samhället. Det som kanske inte alla vet om Özz är hans stora intresse för teater, vilket han visar genom att ännu en gång bege sig in i dramatikens värld. Denna gången med en något annorlunda tolkning av William Shakespeares Rickard III. Givetvis är det inte bara en idé tagen helt ur luften, utan Özz vill genom detta projekt belysa några av de skeenden som pågår i vår omvärld idag. Vi är mycket förväntansfulla och tror att denna produktion kommer att bli en fin fjäder i hatten av alla Özz framgångar.

Just Shakespeare är en välbekant pjäsförfattare för Özz med tanke på hans tidigare teater projekt, där han bland annat smakat på uppsättningen av En Midsommarnattsdröm på Uppsala Stadsteater. Därför är det lite extra kul att denna gången jobba med en produktion där han spelar alla roller utom en helt själv. Så för oss Özz fans kommer detta sannerligen att bli en extravagant ”så mycket du orkar buffé” av allas vår älskade Özz!

Under november kommer alltså pjäsen att spelas på Södra Teatern på Södermalm i Stockholm och i början av nästa år kommer Riksteatern att överta stafettpinnen genom produktionen av en riksturné till ett 60-tal orter i Sverige och Finland. Vi kommer givetvis att hålla er uppdaterade om hur det går för Özz, så stay tuned!

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *