Hoppa till innehåll

Özz Nûjen vill spräcka hål på Trumps hyckleri

  • av

Özz Nûjen på Expressen

Özz har länge varit väldigt politiskt aktiv, både på och utanför scenen och nu är det USA:s president Donald J Trump som hamnar i skottlinjen av Nûjens knivskarpa kritik. På expressen kommenterar Özz på Trumps besök till Saudi Arabien. Saudi Arabien har fått stor kritik för dess brott mot mänskliga rättigheter, förtryck av kvinnor och minoriteter och deras stöd av radikala islamister och terrorgrupper.

I krönikan belyser Özz det faktum att Trump har länge svartmålat muslimer och uppmanat konflikter mellan muslimer och den resterande amerikanska befolkningen. Han gick så långt som att  Men trots detta väljer Trump att hans första land att besöka som president är Saudi Arabien. Att säga att Saudi Arabien är ett muslimskt land är en underdrift.

Varför gör han då detta? Varför misstänkliggör han muslimer med ena handen, och skakar hand med en av de största skurkarna i modern islam? Svaret är enkelt menar Özz. Vad som möjliggör dessa två motsatta åsikter är inget annat än pengar, pengar och olja. Trump är redo att ljuga för sitt lands folk och slänga dess värderingar åt sidan så fort pengar kommer in i speler.

”Men det svarta guldet har förutom att den förstör vårt klimat och vår miljö fullständigt, så har det också en direkt bieffekt på dig, ditt hjärta svärtas och ditt samvete solkas, din heder försvinner in ett stort svart hål och din moral förpassas till den mörka sidan.

Men krönikan handlar inte bara endast om Trump menar Özz. USA:s president står inte själv i skuld. Nästa varenda ledare i Europa och västvärlden har böjt ryggen för Saudiarabien och dess olja. Bland dessa är svenska politiker som Löfven, Reinfeldt, Wallström och Bildt.

Özz Nûjen är inte bara artist och komiker, utan han skriver även krönikor. Läs fler artiklar från Özz på expressen.se