Hoppa till innehåll

Är inte bara en komiker

Det vi alla vet om Özz Nujen är att han är en person som tar ställning till allt. Han tar ställning för yttrandefrihet, för allas rätt att få uttrycka sig och säga vad de vill. Han är en person som är väldigt engagerad i frågor gällande mänskliga rättigheter och så vidare. I Februari i år blev han intervjuad av Katarina Hahr på Sveriges Radio där själva programmet han medverkade i handlade om respekt. Detta blev tyvärr kanske ”motbevisat” till en viss grad när han får se vad de gjort med bilden på honom och Hahr.

Han hade en svart luvtröja på sig med ett tryck på där det stod ”Peshmerga” vilket är den kurdiska säkerhetsstyrkan mot IS. Det valde Sveriges Radio att redigera bort innan de la upp bilden på deras hemsida vilket Özz inte riktigt förstod. Kort och gott tyckte han att det var respektlöst och konstigt i och med att programmet handlade just om respekt. Sveriges Radios svar var att de inte vill gynna någon typ av varumärke. Däremot säger de att de borde ha sagt något till honom om att de skulle redigera bort det.

Özz valde självklart att ifråga sätta och säga något om denna händelse men samtidigt blev det inget större tumult över det. Han fortsätter som sagt att engagera sig i mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. Han kommer fortsätta agera som en ambassadör för dessa frågor. Följ honom på Twitter och läs om vad han gör utanför komedi – och showlivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *